Sverige Vs Norge

Sverige mot Norge, Borås vs Oslo.

Det är mina tankar nu…jag har bil, vänner,lägenhet och familj hemma i Borås men jag känner mig lite mer levande, fler framtidsutsikter i Oslo för tillfället.

Har gjort mig ett namn som klingar bra i mina kretsar, inte mindre än 5-6 konkreta jobberbjudandet nu när jag kommer sluta min stilling.

Har aldrig haft behovet att bo i en storstad, är uppvuxit i en håla men jag älskar den hålan, jag skulle gärna vilja bo där när jag bli gammal, där man känner postmannen och att man lämnar in tipset varje lördag och småpratar med gubbarna i hörnet.

Det är inget jag ser ner på, som många antyder när jag säger att jag kommer från Fritsla, mitt älskade Fritsla.

Men efter 2 år i Norges huvudstad är det helt underbart att kunna välja och vraka i denna vackra stadens utval.

Massvis av pubar och restuaranger man ska hinna uppleva och mest av allt att det sker något varje helg, om det är större artister eller mindre festivalar som öl & mat festivalen i en liten obetydlig park på Grönland där jag detta året fick chans att jobba på och knyta ännu mer kontakter i ölvärlden.

Druckit öl med 2 stora grossistmän och en författare till en fantastisk ölbok, blivit erbjuden jobb från ett av Norges bästa mikrobryggerier  och haft massvis av ölentusiaster som jag pratat allt för länge om öl. :-)

Öl har blivit mer än bara en dryck för mig, numera är detta en av mina passioner. Jag dricker allt jag inte smakat på jakt efter den heliga Graals innehåll.

Inte omöjligt att jag funnit den i Nögne Ö #500 men isf måste du söka efter nr 2 oxå.

Men som sagt så flyttar jag hem till Sverige och Borås inom en månad och det känns kluvet.  Jag vet inte exakt var hemma är längre.  Om jag varit singel så hade det blviit Oslo men är man två så måste två vilja samma rättning.

Jag älskar min Petra och vill henne allt väl och är oerhört glad att hon kommit in på skola i kungariket Sverige men vad vill JAG?  Vad skriker mitt hjärta efter, är det så simpelt som öl och bartender eller ska jag utbilda mig som bryggare eller ska jag skaffa barn, villa och ta det som kommer.

Hade en uppenbarelse att  jag skulle vilja börja jobba mer djur, kanske ska testa det innan jag verkligen hoppar in i denna underbara men farliga värld igen?  Alltid skönt att få skriva av sig, på detta sätt ser jag vad det är jag tänker och kan börja att utföra något istället för bara tänka.

Jag är 28 år och är väldigt nöjd vad jag redan gjort i mitt liv, men jag vill inte bli fast på ett ställe med ett jobb.

Men en sak är säker, öl kommer innehålla en stor del av det jag vill jobba med, från simpel bartender till bryggarmästare.

En helt annan ting som gör mig så glad så jag knappt kan sluta le är att min Gud alla dagar, Lars Demian, kommer till göteborgs konserthus med en norsk 30 mans blåsorkester.

Har sett denna konserten en gång tidigare och det var mitt bästa musikminne någonsin och nu kommer jag uppleva det igen med mina svenska vänner.

29 oktober kommer bli en oförglömligt datum, efter det så blir jag bara mer lycklig!

”Jag ryggar i fasa för onskan i er
För snusket och smutsen och eländet jag ser
Som vi skrattar här i himlen åt bönerna ni ber
Det är därför jag älskar människan”

/Gud blues av Lars Demian

This entry was posted on måndag, augusti 30th, 2010 at 04:51 and is filed under Okategoriserat. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply