Sjukskriven

Oj, detta var länge sedan…

Fick äntligen min dator att installera windows 10 efter väldigt mycket bråkande med uppdateringar och dylikt.  Väl där så börjar jag kolla gamla hårddiskar med härliga minnen med bilder och även dokument…där jag hittar min länk till denna blogg och jag mindes mitt inlogg och lösen.  Inte pjåkigt!

Men livet just nu…ja det går att önska sig mer. Vi tar dom lätta bitarna först!  Mowitz, min fantastiska son växer och frodas. Går redan som en gud efter 11½ månad. Ställer sig upp själv, säger vissa enkla ord som mamma och mjau.  Aldrig trodde jag en sjukskrivning kunde vara så nyttig att knyta an ännu mer med honom.

Vår sydväst fasad på huset är dock helt röten och efter 50 samtal och bud, offerter från 6 olika hantverkare så har jag nog träffat rätt och ska upp det sista samtalet idag innan vi spikar att vi börjar riva ner fasad de närmaste 2 veckorna.  Ett stort och dyrt projekt som är främst tråkigt men nödvändigt. Klart det går tusen tankar genom huvudet om de hittar några fler fel under fasaden eller något annat.

Jag har tänkt på min tid hemma att jag är alltför engagerad i väldigt många bitar. Jag har:

  • Ölbryggning med ölprovningar
  • Extrajobbet på Factory och Bishops, dock väldigt under isen just nu.
  • Hemvärnet, som har många övningar och eftersök och alltid nåt som händer med aw och liknande
  • Politik, har börjat gå på öppna hus för att fördjupa mig och se om det är dett parti jag 100% kan stå upp för
  • Facket, har blivit fackrepresetant på jobbet och brinner för att lösa världens mest knepiga arbetsmiljö
  • Folbollen samt sitter med i fotbollsektionen.  3 tillfällen i veckan samt hitta på diverse aktiviteter.
  • Forever, vårt extra företag som vi hoppas kan bli nåt heltidsjobb.
  • Pokerklubb, har tankar att dra igång en pokerklubb men det kommer nog läggas på is.
  • Order, blivit inbjuden till en herrklubb/order som jag kommer både brygga öl till samt bartendra i framtiden.

När man läser detta så är det rätt mycket förutom vara småbarnsfar och bo i ett gammal hus som behöver en del omtanke.  Får se vilka som kommer på stryka på foten i framtiden men något blir det nog.

Men tillbaka till min sjukskrivning och varför…eller det jag tror är orsaken iaf.

Orkar inte ens skriva företagets vidriga namn men det ligger i Borgstena.  Det styrs främst av en man som har enorma problem med människor, egentligen ska han absolut inte ha med sorten att göra överhuvudtaget.  Han är mästare att få en känna sig liten, värdelös och inte alls värd att ens gå i hans fabrik. Detta genomsyrar hela företaget så de marionetter som han har som chefer tar sig an samma form.  Man ska inte må bra där, man ska bara jobba helst hårdare å hårdare till man knäcks…då tar vi in en ny.     20 medarbetare har fått sparken eller slutat under de senaste 2 åren.  Misären fortsätter, det kommer aldrig komma upp i hans huvud att det är han själv som är grundorsaken till allt detta. 5 personer har gått in i väggen under dessa 2 år varav 1 har fått sluta pga av just att man inte klarar av företaget.

Varför jag är sjuk, det beror främst på att jag engagerar mig så förbannat mycket och blir som även nu, tyvärr ofta arg och förbannad på orättvisor och rena idiotiska påståenden.  Man beter sig rent av barnsligt och jobbar mycket med ”alla mot den som yttrar sig fel” principen.  Att om någon anser att många kommer till jobbet sjuka så motarbetar man den som säger just detta istället för att motarbeta dom som kommer sjuka till jobbet.

Eftersom jag själv är den som oftast inte kan hålla käften så säger gärna emot om jag anser att något är fel. Detta är oxå en attityd man inte gillar eftersom man har enormt svårt att ta en saklig diskussion på en normal nivå. Flera ggr har det gått över styr med larviga pajkastningar och högt tonläge.  När jag ställer mig längst fram i leden och tar upp en fråga som inte ens är min egen och för fram min talan åt en annan person så händer oftast följande:   först så blir chefen lite förnärmad och självklart kan inte tycka/känna så och att jag ljuger. Jag får då försöka förklara vad jag tror denna person känner medans denna person själv står med mössan i handen och aldrig säger ett knyst. Till slut så faller oftast allt i en ointetsägande diskussion att vi inte gör något åt den.

Jag måste numera tänka mer på mig själv och skita i att andra mår såpass dåligt och är såpass fega att det själva inte kan stå för det dom klagar på i korridoren 5 minuter innan mötet. Det är den tanken jag får ta mig in efter denna sjukskrivningen…som nu blev 2 veckor längre men då bara på 50%. Detta är min näst lägsta sjukskrivning någonsin efter min 9 veckors ss efter min hjärnskakning…som även  den är delvis skyldig till denna.

Ska försöka skriva av mig mer då det ger mig en inblick av vad jag verkligen känner och inte behöver tänka på vem jag berättar min historia för.  Tragiskt men sant för allt för många människor i världen idag.  Hoppas att kunna återkomma inom en vecka och se hur utvecklingen går. Tjing!

This entry was posted on fredag, februari 12th, 2016 at 03:14 and is filed under Okategoriserat. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply