Satan vilket uttjötat ord

Stress…jag blir bara trött när jag hör ordet.

På riktigt, vad händer med hela moder jord, eller åtminstone Europa då.  Stressade människor överallt. Vad springer man efter, vad är det som väntas i nästa rum som man så desperat måste finna?   Graal?

Själv har jag kanske kommit på att jag är likadan, eller iaf en del av mig, men det är därför jag ska skriva av mig här nu för att se om det finns någon självklarhet som jag missar.

Jag är stressad eller iaf vill få saker gjort FÖR ATT det finns så mycket saker att göra.  Att vara hemma med min son tar så mycket tid som jag också vill lägga på annat, men jag måste ju självklart prioritera.  Och det gör jag, han kommer först så gott som jämt, vi har lämnat bort honom ett helt dygn en enda gång på 1½ år.

Medans bekanta dumpar bort ungen så ofta det går för att få lite egentid, och ja nu i efterhand så kanske man borde det lite oftare. För äktenskapet blir inte lyckligare av att när man väl får en timma över i sitt liv så vill man gärna ha lite egentid med bara en själv.

Det låter så oerhört jobbigt detta, och det klart att det är men det är samtidigt en välsignelse.  Jag har blivit pappa, jag är född i ett ”rikt” land….som då sakterliga går åt helvete men ändå.      Det är inga krig just i den by som jag bor iaf, kunde ju bott i Malmö, Norrköping eller Sollentuna där snart alla skjuter på alla.

Oavsett så har jag hela tiden min närmaste tid späckad, eller om jag får 30 min över så har jag en lista med saker jag kan börja bocka av. Även om jag får en dag och kan bocka av 3-5 punkter så kommer det dagen efter upp 8 nya.  Med ett hus, en sambo, just nu 6 katter, 2 jobb, 1 bil och för många fritidsintressen så håller det inte med 24 timmar per dygn.  När man dessutom blir intresserad av precis allt och vill börja med photoshop, kanske testa seriöst boule, bli vardagsbrandman eller politik så blir det genast rätt mycket och jag har oerhört svårt att avsluta något som jag just nu oxå håller på med.

Korkat att inte ta till sina barnlösa år att göra mer, fast ändå fick jag enormt mycket gjort då med men men. Samma sak gäller när jag nu ska gå igenom massa gamla dvd filmer å böcker. Har jag inte läst eller sett filmen så kan jag nästan uteslutande inte slänga eller gömma bort den.  Jag måste ha sett å läst allt.   Vettgirig, jag vet.

Men hur ska jag ta mig ur det då?  Var ska jag börja, avsluta något annat innan jag hoppar på nåt nytt….ja smart men oxå tråkigt och svårt.    Jag vill så mycket, men måste bara inse att jag har begränsad tid.

Men i det läget så blir jag stressad eller känner att jag måste få gjort det där innan dagen är slut eller åtminstone fixa till köket eller tvättmaskinen.  Jag måste få ett eget godkänt betyg av mig själv för varje dag jag lever att jag åtminstone har gjort nåt för mig själv eller min familj.

Nu är det mitt i semester där jag egentligen bara vill tvätta å måla om fasaden och bygga ut växthuset innan jag kan ta ”semester”.  Men jag måste väl oxå kunna ta semester en dag, och nästa kanske jobba?

Gårdagen var en liten knäpp till mig själv, och detta tog min sambo upp så jag ska tänka efter mer nu och försöka sänka mina ”krav” på vad man behöver göra varje dag för att vara lycklig!

Nu ska vi avsluta, äta lite och snart börja ladda inför EM-Finalen!

This entry was posted on söndag, juli 10th, 2016 at 06:59 and is filed under Okategoriserat. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply