Sista veckan

Då var den ääääntligen här!  Min sista vecka på det sjukaste jobbet jag någonsin har haft.  Frågan var ska man börja…

3½ år har jag jobbat där, första halvåret var väl ändå ok, men när man prata med kollegor om hur orolig man var när VD:n kom ner, satte sig på en stol, helt pösig och smådrogad ut och säger:

-Ni släckte inte här igår….det är lysrör….de kan börja brinna….då brinner allt ner…då har har ni inga jobb längre….och jag är ansvarig….jag åker i fängelse….och får betala 100.000kr i böter (just denna exakta och larviga siffra är oerhört roligt nu efteråt)…………vill ni att jag ska åka i fängelse eller??

Den sjukaste mytomanen jag någonsin har träffat, elakt som fan, ljuger värre än hin håle själv och kan lura av dig både smöret och mössan när man sitter själv med honom.     Denna varelse har jag jobbat och slitit för…men nu äntligen är det slut.

En rejäl dos separationsångest har jag, det erkänner jag. För första gången på dessa år har det kommit in en ny chef med åtminstone några få grå bakom skallen. Inte någon som ser på vad de andra cheferna gjort….och gjort samma sak.  Han var ett wildcard, men jag tror tyvärr ändå han inte kommer klara av det.  Antingen får han nog då han inte ser någon ljusning eller så knäcks han som så många andra av företaget som är ”värre än Nordkorea”.

Men c:a 1 ton sten släpptes från mitt bröst då jag sa upp mig på min 35 årsdag. Det var en sådan fröjd att känna att detta var rätt beslut, oavsett om alla A:s önskningar uppfylls. Oavsett dom så kommer jag jobba på samma jobb, med förstås nya kollegor hela tiden för under min tid där har det nu slutat c:a 30 personer på ett företag med 25 anställda.

Att inte ägaren har förstått den matematiken är för alla helt otroligt!  Fattar du inte att du gör nåt fel?!?

Dagen efter.

Nu är det lördag, kl snart 21. Hv har tagit Sm-Guld, fick se delar av slutet men Mowitz blev oerhört arg och ville inte se det. :-) Petra är iväg hos vänner och äter gott medans jag precis nattat min son.

Men det är oxå dagen efter min sista dag på B och det är därför jag skriver här.

Dagen flöt på som bara den, visslade och nynnande hela dagen lång och var oerhört tacksam för jag äntligen är klar där.  På fikat så hade jag med en bakad kaka samt massa god ekologisk dricka. Efter alla hade tagit så står jag kvar och håller ett tal.   Jag tackar för ”den sista måltiden”. Jag berättar om hur jag annars brukar vara som person med småpresenter till folk och börjar då dela ut gåvor till Jens, Sara, Thomas, Stefan, Jannike, Joanna och Chrille.  Efteråt bjöd jag alla på fest samt berättade om min bok.  Får ett Olivträd av Pia där hon säger att hon lärt mycket saker av mig och jag varit där i exakt 3½ år.  10% av mitt liv.

Direkt efter kommer Martin fram till mig och halv mumlar så ingen ska höra:  Riktigt bra Martin, det var riktigt bra! Imponerande!   Även Svennis kommer fram och gillar mitt annorlunda koncept.

Sedan får jag en hink med öl, salami och en spritbok av mina goda kollegor och de oxå imponeras av mitt tal.  Sedan går jag bara på moln resten av dagen, hela eftermiddagen går jag runt med min bok och säger några sista ord. Mest känslomässig var nog William och Jannike.  Hade ett långt samtal med William om hur bra vi är och att vi klarat detta osv.  ”Ditt avslut kommer man aldrig kunna matcha, du avgår med en BANG!

Finns otalt mycket mer att skriva, men alla var så snälla och vänliga idag. Helt otroligt, varför är det inte alltid så`? Måste folk våga öppna upp sig först när man har slutat?  Samma tanke som man ska börja hylla artister mm när de har dött istället för när dom lever.

Stanna kvar en stund och prata med Joanna, hon känns som hon vill berätta mer än vad hon får. Hon känns som hon bara vill explodera med alla tankar som hon har. Stackars kvinna!  Sedan kör Jannike hem mig och känner en enorm lättnad.

Jag har klarat av 3½ år där, även om jag fått ta mycket mentalt stryk så har jag lärt mig mer på det jobbet än alla de andra tillsammans.

Jag har suttit i en styrelse och har mer erfarenhet att driva en sådan och vad som krävs.

Jag har fått många vänner för livet och tror att flertalet kommer finnas kvar på riktigt ett tag!

Jag gjorde ett sjuhelvetes bra jobb där, jag gjorde en suverän sorti och kommer bara få positiva ord från det jobbet.

Jag är så nöjd nu att jag vågade ta ett stort beslut, det hade varit enkelt att stanna kvar och bara knega!

 

Senare på kvällen var det match mot Sör borta på en ursel konstgräsplan i regnet.  1-1 i 85:e minuten kändes som en serieseger!  Till klubbis där det bastades, ölades, åts och spela poker långt i på natten!  Härlig start på en grym helg! Idag har det även röjts i källaren och imorn börjar rivning av badrum!

 

Gutår kära själ, fukta din aska!

 

This entry was posted on lördag, april 29th, 2017 at 09:14 and is filed under Okategoriserat. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply