Branden i City

Jotack, hade väl tanken att skriva detta direkt då det hände, men här sitter man en månad senare.

Ska försöka bara få ner tankarna och känslorna från den dagen, den 1 juli 2017 Borås.

Vi hade varit inne i stan, på väldigt länge, och sett på SM-veckan och bara sett folk.  Efter att ha gått omkring i solen tycker jag att vi ska äta och kommer direkt på hamburgare.   Först bestämmer vi Tugg, men senare så tar vi det på nya Hells Burger.  Väl där är servicen inte särskilt bra, men efter lite pill så får vi ett bord utomhus.  Beställer mat, men då M är väldigt energisk så går jag och han en stund.

Vi går in och kikar in nya krogen Cheers, och sedan in på tvärgata för att få springa lite. Väl där hör vi sirener….storstaden tänker jag. Tacka Oden för att jag bor på landet. Men ljudet förstärks så vi springer ut till Allégatan för att få en glimt. Så snabbt vi kommer ut ser vi 2 brandbilar susa förbi. Och min första tanke är…va fan åker dom in här, det kan inte vara den snabbaste vägen?!

Går bortåt och ser att första bilen stannar och då ser jag detta enorma svarta rökutveckling och springer bort där en desperat Pe står och väntar på mig. En gång i vårt 9åriga liv har jag sett den blicken hos henne förut. Ser på hur rutorna exploderar och efter en lite tillsägelse så går in i restaurangen.  Jag är alltid fascinerad och står bara och ser på och 1000 tankar flyger genom huvudet. Alltid tänker jag tillbaka på Brevik, som jag kom undan med blotta  förskräckelsen.  In iaf, och M älskar det med alla rökdykare mm. Vi får vår mat och äter medans vi ser hur de kämpar med att släcka branden.  Blir utfrågad av polis där jag senare kommer på upplysningar.

Det visar sig nu vara nån skitunge som lekt vid tändvätskan, men detta var ett jobbigt och snabb utveckling!   Denna gången hann vi undan igen, även om vi inte riktigt var i händelsernas centrum.

Men hade vi valt att gå på andra sidan ist och leka….vad hade hänt då?

This entry was posted on onsdag, augusti 2nd, 2017 at 01:28 and is filed under Okategoriserat. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply